Waarom dit boek?

Positieve en praktische gids voor waardevol contact bij dementie

Op bezoek gaan bij een familielid of vriend(in) die lijdt aan dementie vinden veel mensen een moeilijke opgave. Met mensen met dementie is het immers lastig om een gesprek te voeren: ze weten weinig tot niets meer, ze herkennen je wellicht niet meer en bovendien: ze zijn zo weer vergeten dat je geweest bent. Wat heeft het dan voor zin om te gaan?

Dit boek helpt mensen letterlijk over de drempel. Het geeft een korte en heldere uitleg over wat dementie met iemand doet. Vervolgens biedt het vooral concrete ideeën om van het bezoek ook een goede tijd te maken. De auteurs zijn werkzaam in de zorg én ervaringsdeskundigen. Ze (her)kennen de ongemakkelijkheid die er kan bestaan in de omgang met mensen met dementie.

  • Een zeer heldere uitleg over wat dementie is en hoe het je relatie beïnvloedt.
  • Met talrijke voorbeelden en praktische toelichting over het maken van echt contact.
  • Een positief boek vol concrete ideeën om een bezoek leuker en waardevoller te maken. Denk aan ideeën op het gebied van muziek, eten en drinken, verhalen, natuur, oude foto’s en actualiteiten, etcetera.

“Wij hopen dat je ervaart dat er vaak veel mogelijkheden zijn om contact te hebben met je dierbare met dementie en dat je in dat contact beiden van onschatbare waarde kunt zijn, al kan de ander dat niet altijd meer met zoveel woorden zeggen.”

 Verkrijgbaar in de boekwinkel per 3 februari 2016 voor €15.

Over Anniek Kramer, Menskapitaal

Menskapitaal is opgericht door Anniek Kramer, die ruim 20 jaar all round ervaring heeft in HR advieswerk en als coach. 'Na mijn studie pedagogiek en een opleiding tot trainer/opleider, rolde ik het personeelswerk in. Daar deed ik ervaring op in alle aspecten van Human Resources, zowel operationeel, tactisch als strategisch. Ik vervulde rollen als adviseur, manager, projectmanager, beleidsadviseur (arbeidsvoorwaarden en arbeidsverhoudingen) en coach. Ik werkte o.a. bij Berenschot, ArboNed, Hogeschool Utrecht en Den Haag, Unilever, Bever Zwerfsport, Eneco en Florence. Nu werk ik veel als (team)coach en adviseur. Via vrijwilligerswerk en mantelzorg raakte ik geboeid door de wereld van de dementie. Samen met Marcelle Mulder schreef ik het boek 'OP BEZOEK BIJ EEN DIERBARE MET DEMENTIE, met ruim 60 ideeën om samen te genieten (2016), met als doel om naasten te inspireren bij het omgaan met hun dierbare met dementie. In het boek 'STEUN EN TROOST BIJ DEMENTIE' (2019), staan de gevoelens van schuld, schaamte en spijt centraal. Rondom de boekenthema's (contact maken bij dementie, steun en troost bieden) geef ik workshops. Voor informatie ben ik te bereiken via menskapitaal@live.nl
Dit bericht werd geplaatst in alzheimer, boek, dementie en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s