Boekpresentatie in Ede op 25/2

Ede – ‘Op bezoek bij een dierbare met dementie, met ruim 60 ideeën om samen te genieten’ is de titel van het boek dat besproken wordt tijdens een informatieavond in Boek en Buro Ede op donderdag 25 februari. Anniek Kramer, één van de schrijvers, beantwoordt die avond vragen over wat je samen kunt doen als je op bezoek bent bij iemand die dementeert.

Een bezoek brengen aan een dementerend(e) familielid of vriend kan ongemakkelijk of zelfs vervelend zijn. Je kunt piekeren over hoe het zal verlopen en wat er gezegd kan worden. ‘Op bezoek bij een dierbare met dementie’ legt kort uit wat dementie is, wat de consequenties kunnen zijn als dementie zich voordoet en biedt als praktische gids tientallen ideeën om een dergelijk bezoek voor iedereen fijner te maken. Het boek is geschikt voor zowel bezoekjes aan een wooninstelling als de thuisomgeving.

Kramer schreef het boek deels met persoonlijke ervaring; haar ouders kregen allebei te maken met dementie. Tijdens de presentatie in Boek en Buro zal op dit alles ingegaan worden. Het boek, uitgegeven door Unieboek Spectrum, is die avond in de winkel te koop en kost 15,- euro.

De avond duurt van 19.30 tot uiterlijk 21 uur. Vanaf 19 uur is de winkel toegankelijk, maar alleen aan via de ingang aan de Vendelstraat (bij de Subway). Toegang kost 2,- euro, inclusief kopje koffie. Aanmelden is niet verplicht, maar wel prettig zodat het personeel van Boek en Buro er rekening mee kan houden. Mail naar ede@boek-en-buro.nl of bel 0318-650231.

Over Anniek Kramer, Menskapitaal

Menskapitaal is opgericht door Anniek Kramer, die ruim 20 jaar all round ervaring heeft in HR advieswerk en als coach. 'Na mijn studie pedagogiek en een opleiding tot trainer/opleider, rolde ik het personeelswerk in. Daar deed ik ervaring op in alle aspecten van Human Resources, zowel operationeel, tactisch als strategisch. Ik vervulde rollen als adviseur, manager, projectmanager, beleidsadviseur (arbeidsvoorwaarden en arbeidsverhoudingen) en coach. Ik werkte o.a. bij Berenschot, ArboNed, Hogeschool Utrecht en Den Haag, Unilever, Bever Zwerfsport, Eneco en Florence. Nu werk ik veel als (team)coach en adviseur. Via vrijwilligerswerk en mantelzorg raakte ik geboeid door de wereld van de dementie. Samen met Marcelle Mulder schreef ik het boek 'OP BEZOEK BIJ EEN DIERBARE MET DEMENTIE, met ruim 60 ideeën om samen te genieten (2016), met als doel om naasten te inspireren bij het omgaan met hun dierbare met dementie. In het boek 'STEUN EN TROOST BIJ DEMENTIE' (2019), staan de gevoelens van schuld, schaamte en spijt centraal. Rondom de boekenthema's (contact maken bij dementie, steun en troost bieden) geef ik workshops. Voor informatie ben ik te bereiken via menskapitaal@live.nl
Dit bericht werd geplaatst in alzheimer, boek, dementie, Geen categorie, interview en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s