Zorginnovatiewinkel

zorginnovatiewinkel

In de zorginnovatiewinkel  (Korte Poten 11) in Den Haag zijn zorginnovaties te zien, zoals een hand(ig) toilet voor mensen met een rolstoel, een true door deurposter voor mensen met dementie en informatie over Kunstmatige intelligentie bij behandeling. En kijk daar hangt ook een poster over het boek ‘Op bezoek bij een dierbare met dementie, met ruim 60 ideeën om samen te genieten’. Een boek is natuurlijk geen innovatie, maar de droom die bij het boek hoort wel:

“Mijn droom is dat alle woon-zorginstellingen dit boek CADEAU  geven aan de familie van hun (nieuwe) bewoners. Of nog beter: mijn droom is dat alle casemanagers dit boek CADEAU geven aan de familie van hun cliënten.

En tot slot: Lees over dementie, lees over dementie en lees over dementie. Want door te lezen over dementie, begrijp je zoveel beter wat er in het hoofd van iemand met dementie gebeurt. En daardoor kan je beter omgaan met iemand met dementie. Dat is voor jullie allebei prettiger.

Ons doel is om zoveel mogelijk mensen te bewegen om op bezoek te gaan bij hun dierbaren met dementie. En van dat bezoek ook wat plezierigs te maken. Zeg dus ook:

JA, IK GA!

Op bezoek gaan bij een dierbare met dementie, kan soms ongemakkelijk en zelfs pijnlijk zijn. Hoe zal het gaan? Wat moet je zeggen? Is praten nog mogelijk?

Ons boek biedt handvatten en inspiratie om van zo’n bezoek een fijn en waardevol samenzijn te maken. Het boek helpt je over een drempel. Het geeft een korte heldere uitleg over wat dementie is, hoe het je relatie kan beïnvloeden en hoe je écht contact kunt maken.

Dus zeg ook ‘Ja, ik ga’ op bezoek.

Over Anniek Kramer, Menskapitaal

Menskapitaal is opgericht door Anniek Kramer, die ruim 20 jaar all round ervaring heeft in HR advieswerk en als coach. 'Na mijn studie pedagogiek en een opleiding tot trainer/opleider, rolde ik het personeelswerk in. Daar deed ik ervaring op in alle aspecten van Human Resources, zowel operationeel, tactisch als strategisch. Ik vervulde rollen als adviseur, manager, projectmanager, beleidsadviseur (arbeidsvoorwaarden en arbeidsverhoudingen) en coach. Ik werkte o.a. bij Berenschot, ArboNed, Hogeschool Utrecht en Den Haag, Unilever, Bever Zwerfsport, Eneco en Florence. Nu werk ik veel als (team)coach en adviseur. Via vrijwilligerswerk en mantelzorg raakte ik geboeid door de wereld van de dementie. Samen met Marcelle Mulder schreef ik het boek 'OP BEZOEK BIJ EEN DIERBARE MET DEMENTIE, met ruim 60 ideeën om samen te genieten (2016), met als doel om naasten te inspireren bij het omgaan met hun dierbare met dementie. In het boek 'STEUN EN TROOST BIJ DEMENTIE' (2019), staan de gevoelens van schuld, schaamte en spijt centraal. Rondom de boekenthema's (contact maken bij dementie, steun en troost bieden) geef ik workshops. Voor informatie ben ik te bereiken via menskapitaal@live.nl
Dit bericht werd geplaatst in alzheimer, boek, dementie, innovatie, zorg en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s