Marente college met Marcelle Mulder

marente

Marcelle Mulder (samen met Anniek Kramer) schrijfster van het boek  “Op bezoek bij een dierbare met dementie” was 27 september te gast bij Marente College. Het programma bood mantelzorgers de mogelijkheid om een steuntje in de rug te krijgen. Om ideeën te krijgen over samen dingen beleven en doen wanneer je dierbare dementie heeft.

Volgens het idee van het televisieprogramma College Tour konden mantelzorgers in de zaal vragen stellen aan Marcelle. Marcelle wist in een mooie mix van theorie en ervaringen mee te denken, uitleg te geven en het gevoel te geven dat mensen gehoord werden. Het werd een avond met gedeelde ervaringen en emoties. Er werd ademloos naar elkaar geluisterd, er was veel herkenning en begrip voor elkaar en er werden veel vragen gesteld aan Marcelle.

Humor
Er was ook ruimte voor luchtigheid en humor en dat gaf een ontspannen sfeer aan de avond. Iets wat we allemaal erg belangrijk vinden. De realiteit van alledag is vaak zwaar genoeg. Humor heeft ook een prachtige ontwapenende werking die erg belangrijk is bij het omgaan met dementerende mensen. Hun emotionele brein functioneert vaak nog goed, zij voelen daarmee sferen en emoties feilloos aan en reageren hierop. Als je de situatie met humor naar je hand kunt zetten, levert dat voor iedereen winst op.

Over Anniek Kramer, Menskapitaal

Menskapitaal is opgericht door Anniek Kramer, die ruim 20 jaar all round ervaring heeft in HR advieswerk en als coach. 'Na mijn studie pedagogiek en een opleiding tot trainer/opleider, rolde ik het personeelswerk in. Daar deed ik ervaring op in alle aspecten van Human Resources, zowel operationeel, tactisch als strategisch. Ik vervulde rollen als adviseur, manager, projectmanager, beleidsadviseur (arbeidsvoorwaarden en arbeidsverhoudingen) en coach. Ik werkte o.a. bij Berenschot, ArboNed, Hogeschool Utrecht en Den Haag, Unilever, Bever Zwerfsport, Eneco en Florence. Nu werk ik veel als (team)coach en adviseur. Via vrijwilligerswerk en mantelzorg raakte ik geboeid door de wereld van de dementie. Samen met Marcelle Mulder schreef ik het boek 'OP BEZOEK BIJ EEN DIERBARE MET DEMENTIE, met ruim 60 ideeën om samen te genieten (2016), met als doel om naasten te inspireren bij het omgaan met hun dierbare met dementie. In het boek 'STEUN EN TROOST BIJ DEMENTIE' (2019), staan de gevoelens van schuld, schaamte en spijt centraal. Rondom de boekenthema's (contact maken bij dementie, steun en troost bieden) geef ik workshops. Voor informatie ben ik te bereiken via menskapitaal@live.nl
Dit bericht werd geplaatst in alzheimer, boek, dementie, interview, mantelzorgers, zorg en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s