Vredenoord in Huis ter Heide volgt workshop

hdr‘Uw zus kan toch zo mooi zingen, ze zat helemaal te genieten’. Aan het woord een deelneemster aan de workshop ‘Op bezoek bij een dierbare met dementie’ in Vredenoord, Huis ter Heide. Ze vertelt dit aan een andere deelneemster, die de indruk heeft, dat haar zus over het algemeen vrij somber en verdrietig is. Dan is het leuk om dit te horen. En er werden nog veel meer ervaringen uitgewisseld.

Anniek Kramer was uitgenodigd om een workshop ‘Op bezoek bij een dierbare met dementie’ te komen geven voor de naasten van de bewoners. De aanwezigen kregen de gelegenheid om actief mee te doen. Er was tijd voor kennisoverdracht over de ziekte dementie en over wat stimulerend en belemmerend kan werken in het maken van prettig contact.  Natuurlijk was er ook alle ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over op bezoek gaan en wat men daar fijn en moeilijk aan vindt. Andere naasten ontmoeten bood de gelegenheid om ervaringen te bespreken en dat was voor veel deelnemers heel prettig. Kortom een inspirerende avond.

Over Anniek Kramer, Menskapitaal

Menskapitaal is opgericht door Anniek Kramer, die ruim 20 jaar all round ervaring heeft in HR advieswerk en als coach. 'Na mijn studie pedagogiek en een opleiding tot trainer/opleider, rolde ik het personeelswerk in. Daar deed ik ervaring op in alle aspecten van Human Resources, zowel operationeel, tactisch als strategisch. Ik vervulde rollen als adviseur, manager, projectmanager, beleidsadviseur (arbeidsvoorwaarden en arbeidsverhoudingen) en coach. Ik werkte o.a. bij Berenschot, ArboNed, Hogeschool Utrecht en Den Haag, Unilever, Bever Zwerfsport, Eneco en Florence. Nu werk ik veel als (team)coach en adviseur. Via vrijwilligerswerk en mantelzorg raakte ik geboeid door de wereld van de dementie. Samen met Marcelle Mulder schreef ik het boek 'OP BEZOEK BIJ EEN DIERBARE MET DEMENTIE, met ruim 60 ideeën om samen te genieten (2016), met als doel om naasten te inspireren bij het omgaan met hun dierbare met dementie. In het boek 'STEUN EN TROOST BIJ DEMENTIE' (2019), staan de gevoelens van schuld, schaamte en spijt centraal. Rondom de boekenthema's (contact maken bij dementie, steun en troost bieden) geef ik workshops. Voor informatie ben ik te bereiken via menskapitaal@live.nl
Dit bericht werd geplaatst in activiteitenbegeleiding, alzheimer, boek, dementie, Geen categorie, mantelzorgers, samenwerken met familie, vrijwilligers en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s