Pers en publiciteit

Beoordelingen

op bezoek bol
op bezoek bol 2
Tip in het nieuwe boek ‘Dilemma’s bij dementie’, geschreven door Tim van Iersel (eind 2018)dav

Anniek Kramer geinterviewd door Royaal Thuis over dementie (juli 2018)
In het zeer interessante blad ‘Update’ van de Haagse zorgorganisatie ‘Royaal Thuis‘, verscheen een interview met Anniek Kramer over dementie en het boek ‘Op bezoek bij een dierbare met dementie, met ruim 60 ideeën om samen te genieten’. Hieronder het verhaal:

dav

Marcelle Mulder vertelt in IDé (Innovatiekring Dementie april 2018) IDéAls iemand door ernstige dementie of andere hersenbeschadiging steeds meer in zijn eigen wereld is, wordt het voor naasten vaak moeilijk om contact te maken en samen zinvol tijd door te brengen. Humanistisch raadsvrouw Marcelle Mulder vond in de praktijk van de zorginstelling waar ze werkt en met haar eigen vader oplossingen. Ze schreef er een boek over. In bijgaand artikel voor IDé vertelt ze erover. Klik hier voor het artikel.

Marcelle Mulder geeft radio interview (17 mei 2017) 

stadskanaalMarcelle was op 17 mei te gast bij Radio stadskanaal, waar ze werd geinterviewd over het boek ‘Op bezoek bij een dierbare met dementie’.
Ze vertelt over de aanleiding van het boek, over het verdriet dat je kunt hebben als de relatie verandert, over contact maken bij dementie, samenwerken met de zorg en over wat je samen kunt doen om te genieten van wat er nog wél kan. Het interview is hier te beluisteren (interview van minuten 0 tot 9.30, van 12.40 tot 22.51 en van 25.48 tot 37.08).

Denkbeeld (april 2017)
Hoe werk je samen met familie? Hoe zorg je dat zij zich welkom voelen in het verpleeghuis?
In Denkbeeld (vakblad over dementie) van april 2017 staat een interview van Melle Knulst met Anniek Kramer en Marcelle Mulder, auteurs van het boek ‘Op bezoek bij een dierbare met dementie’. Zij praten over samenwerking met familie, als iemand woont in een woon-zorgcentrum. Zij benadrukken dat het belangrijk is om zo snel mogelijk met elkaar in gesprek te gaan over de zorg. Wie doet wat en hoe kan de zorginstelling de cliënt en de familie – en andere naasten uit de mantelkring – ondersteunen? Want samenzijn met familie en vrienden is voor het levensgeluk van mensen met dementie zo belangrijk!
Klik op Samenwerken met familie in Denkbeeld april 2017 om het hele artikel te lezen.

Leeuwarder Courant (20 juni 2016)
Onder de kop ‘Geen goed gesprek meer, besteedt de Leeuwarder courant aandacht aan het boek ‘Op bezoek bij een dierbare met dementie, met ruim 60 ideeën om samen te genieten’. De auteurs Anniek Kramer en Marcelle Mulder vertellen over hun ervaringen met hun ouders en hoe dat leidde tot dit boek om mensen te inspireren op bezoek te blijven gaan en te zoeken naar mogelijkheden om echt contact te maken.
Leeuwarder Courant 20 juni 2016 kop

Klik hier voor het hele artikel.

AS (mei 2016)

asIn het meinummer van het tijdschrift AS (voor de activiteiten sector in de woonzorg) staat een artikel over het boek ‘Op bezoek bij een dierbare met dementie, met ruim 60 ideeën om samen te genieten’. Het boek wordt aanbevolen om familie en verzorgenden aan ideeën te helpen om contact te maken met mensen met dementie en zo samen dierbare momenten te beleven.

Klik hier om het hele artikel te lezen.

Denkbeeld (april 2016)
Denkbeeld april

In het aprilnummer van Denkbeeld verscheen een leuk artikel over ons boek ‘Op bezoek bij een dierbare met dementie, met ruim 60 ideeën om samen te genieten’. In het artikel ‘Haal meer uit bezoek’ genaamd, wordt iets over de inhoud van het boek verteld en er worden wat voorbeelden genoemd van activiteiten die in het boek zijn opgenomen. Klik hier om het hele artikel te lezen.

De zorginnovatiewinkel en ons boek

zorginnovatiewinkel 2 Op de site van de zorginnovatiewinkel staat een artikeltje over ons boek:

“Een (zorg)innovatie hoeft niet per definitie technologisch of futuristisch te zijn. Dat hebben we in de Zorginnovatiewinkel in het kader van dementie al eerder bewezen met Truedoors en Positive Health. Een innovatie dient volgens ons een vernieuwende kijk op een praktisch probleem te belichten.

Sinds kort is het boek “Op bezoek bij een dierbare met dementie” van Anniek Kramer en Marcelle Mulder in onze winkel te vinden en biedt praktische handvatten en inspiratie om van een ongemakkelijke en pijnlijk bezoek aan een persoon met dementie een fijn en waardevol samenzijn te maken. Vernieuwend, praktisch en toepasbaar.”

Het boek is in de winkel zelf (Spuistraat Den Haag) in te zien.

zorginnovatiewinkel

Lezing en signeersessie bij Donner te Rotterdam

Donner 2 Op 1 mei hielden Anniek Kramer en Marcelle Mulder een lezing bij Donner – Rotterdams grootste boekwinkel – over hun boek ‘Op bezoek bij een dierbare met dementie, met ruim 60 ideeën om samen te genieten. Natuurlijk was er ook gelegenheid om vragen te stellen en het boek te laten signeren.

Nieuwsbrief van Amstelring (21 april 2016)
Amstelring, een grote zorgorganisatie in Amsterdam heeft contact met ons gezocht over een te publiceren artikel ‘Dementie: tips voor beter contact’. Daarin zetten zij een top 5 van meest geprezen en toegepaste adviezen op een rij. De tips zijn afkomstig van medewerkers van Amstelring en we lieten ons inspireren door het boek ‘Op bezoek bij een dierbare met dementie, met ruim 60 ideeën om samen te genieten’ van Anniek Kramer en Marcelle Mulder (verkrijgbaar in de boekwinkel).Klik hier voor het artikel.

Tijdschrift voor verzorgenden TvV (april 2016)
Tvv

Klik hier voor het hele interview.20160401135624 Tvv

Nieuwsbrief voor Humanistisch geestelijk verzorgenden (april 2016)
In deze nieuwsbrief verscheen een artikel over 2 nieuw verschenen boeken over dementie. Ons boek en een boek van Eva Smit. Klik hier voor het hele artikel.

Langs de lijn En Omstreken (17 maart 2016) Radio interview 21.00 uur.

Langs teamPraten over dementie tijdens een sportprogramma als Langs de lijn, is dat niet wat vreemd? Nee toch niet, want Langs de Lijn En Omstreken is een licht journalistiek programma, waarin live sport, persoonlijke gesprekken bij het nieuws en het nieuws van de avond elkaar afwisselen. De presentatoren Robbert Meeder (NOS) en Renze Klamer (EO) schakelen in hoog tempo tussen de onderwerpen. Na het gesprek over worstenbroodjes als nieuw cultureel erfgoed, waren wij aan de beurt om te vertellen over ons boek ‘Op bezoek bij een dierbare met dementie, met ruim 60 ideeën om samen te genieten’.

Het gesprek is terug te luisteren via deze link. Aankondiging minuut 3.17 tot 4.17. Interview minuut 10.10 tot 14.47  Vervolg interview minuut 15.26 tot 26.24

En zo staan we we samen met de Champions League in een tweet van Robbert Meeder.

Langs de lijn tweet

De Heraut (woensdag 9 maart 2016)
Een leuk artikel in de weekkrant van Lansingerland. Anniek heeft daar binnenkort een interview en signeersessie bij boekhandel van Atten.
Heraut 9 mrt 2016

Vereniging van Geestelijk Verzorgers in Zorginstellingen (online)
Bij publicaties wordt op deze site een stuk aan het boek gewijd. Klik hier.

Meander Magazine (editie maart 2016)
‘Een fijn boek’. Dit zegt Astrid Jennissen, casemanager dementie bij Meander, over het boek ‘Op bezoek bij een dierbare met dementie, met ruim 60 ideeën om samen te genieten’. Zij gaat het zeker bij collega’s en cliënten aanbevelen.

Meander maart 2016 p1

Naast haar interview staat er een interview met ons als schrijfsters. We vertellen over het ontstaan van het boek en leggen uit voor welke groepen het inspirerend kan zijn om om te lezen. We benadrukken hoe belangrijk het is om op bezoek te blijven gaan bij de  naaste met dementie.Meander maart 2016 p2
Klik hier om het artikel te lezen (blz 20 en 21).

Amigoe (dinsdag 8 maart 2016)
Ook op curaçao is het verschijnen van ons boek onder de aandacht gebracht. Dit stond er in de Amigoe:
amigoe
Margriet nummer 9 (29 februari) Rubriek: Lezen, kijken & luisteren

margriet week 9 2016

De Margriet (nummer 9) heeft in haar wekelijkse boekenrubriek aandacht besteed aan het boek ‘Op bezoek bij een dierbare met dementie, met ruim 60 ideeën om samen te genieten’. ‘Een gids vol praktische en heldere tips’, schrijven ze er over.

Radio 5 Wekker-Wakker Max (interview 26 februari 9.10)
Op 26 februari waren we te gast bij Manuëla Kemp en Henk Mouwe tijdens hun radioprogramma Wekker-Wakker. We werden daar geïnterviewd over het boek. Klik hier om het interview te beluisteren (zie in het midden van de pagina ‘Omgaan met demente ouders’).

Wekker wakker

Doordewijkertje Rotterdam/Lansingerland Oplage 23.000 (26 februari 2016)
Doordewijkertje Rotterdam mrt apri 2016

Onlinezorg.nl (26 februari 2016)
Dit platform publiceerde een aardig artikel over het boek.
Onlinezorg

Klik hier voor het artikel op de site.

Boekpresentatie en signeersessie Boek en Buro Ede (25 februari)
Een interview en een signeersessie in de boekhandel Boek en Buro te Ede. Interviewer Ruben, stelt de vragen, maar al gauw komt er een levendig gesprek op gang met de aanwezigen.
boek en buro.jpg

Radio 5 Open Huis EO (interview 24 februari, 14.00 uur)
In het programma Open huis van de EO werd Anniek Kramer geïnterviewd door Tom Herlaar over het boek en haar ervaringen. Klik hier om het interview te kunnen beluisteren. open huis

Algemeen Dagblad (landelijke editie, 24 februari 2016, De Limburger 21 maart 2016)AD samen
In het AD een mooi en uitgebreid persoonlijk verhaal over hoe onze ervaringen tot het boek hebben geleid. Omdat het meer dan 1 pagina beslaat, zijn er 2 documenten bijgevoegd. Klik hier voor pagina 1 en hier voor pagina 2.
Hetzelfde artikel (met andere foto) ook in het Dagblad van het Noorden.
25 febr dagblad van het noorden

Psychologie Magazine (februari 2016)

ps magazine febr 2016

Of klik hier voor de hele pagina uit het blad.

AS maandblad voor de activiteitensector (februari)
Ook in de vakbladen is het boek onder de aandacht gebracht, zoals in het maandblad voor de activiteitensector. Klik hier.

Telegraaf (20 februari)
In Telegraaf weekeinde stond het volgende stukje over het boek:
telegraaf

Mantelzorgelijk (15 februari 2016)
Barbara van mantelzorgelijk schrijft in het artikel: ‘Om te kunnen winnen, vroegen we je om je ervaring te delen: we kregen honderden reacties binnen met prachtige verhalen over ontmoetingen met mensen met Alzheimer.Een deel heb je op op de website (klik hier) en social media kunnen lezen, maar veel reacties kwamen ook per mail binnen. Wat fijn dat jullie ons via alle kanalen weten te vinden.’ De winnaars van de mantelzorgelijk mail en win actie zijn bekend gemaakt. Klik hier om het hele bericht te lezen. Ook op de facebookpagina van mantelzorgelijk vind je veel reacties. Zie: Datum; 8 februari. Tijdstip 8.01 uur.

Haarlems Dagblad/IJmuider Courant/Gezond en Dichtbij (8 februari 2016)
Door Arthur de Mijttenaere werd een uitgebreid artikel geschreven over het boek, waarvoor hij ons ook interviewde.
quote hrl db

Klik hier voor het hele artikel over het boek.

De Gelderlander (8 februari)
In de Gelderlander Staat een aankondiging van de signeersessie in Ede. Klik hier.

Zorg voor beter (4 februari) en vitaal journaal
In de online nieuwsbrief ‘Zorg voor beter’ wordt aandacht besteed aan ons boek. Klik hier.
Vitaal journaal boordevol nieuws over zorg, welzijn en lifestyle. Klik hier voor de pagina over ons boek.

Mantelzorgelijk online magazine voor mantelzorgers (2 februari 2016)
Op 2 februari verscheen een artikel op de site van mantelzorgelijk. Klik hier om het artikel te lezen.

Reformatorisch Dagblad (28 januari 2016)
Op 28 januari schreef Gert de Looze een prachtig artikel in het Reformatorisch Dagblad over ons boek.reformatorisch

Klik hier om het artikel te lezen.

———————————————————————-

persbericht boek