Reacties

Conniesboekkies
(..) Het is een dun boekje wat begint met de persoonlijke verhalen van de schrijfster. Even in het kort vertellen ze over hun ervaringen en de reden waarom ze dit boekje wilde schrijven. Daarna volgt het eerste deel met een duidelijke uitleg over dementie. Wat het is en wat de invloed het kan hebben op degene die het heeft.  Maar ook de impact op de relaties met familie en vrienden wordt besproken.  In het tweede deel van het boek bespreken ze tal van ideeën om contact te maken, tips voor activiteiten op allerlei gebied. Dit kan het bereiden zijn van voedsel, het maken van muziek of samen rommelen in de tuin.  Van een herinneringshoekje tot denkspelletjes, van het meenemen van een huisdier tot samen een boodschapje doen, er komt van alles langs. Soms zijn de tips eenvoudig en voor de hand liggend en soms zeer verrassend. Hierdoor kan iedereen er wel wat uithalen om uit te proberen wat bij zijn/ haar dierbare zou aan kunnen slaan. meer lezen? Klik hier.

Gea Jagersma, strategisch beleidsadviseur bij Kwadrantgroep

Gea jagersma
Gea Jagersma vertelt over het gebruik van ons boek “Op bezoek bij een dierbare met dementie’, tijdens een bijeenkomst in het kader van Waardigheid en Trots. Zij ziet in de praktijk een verlegenheid bij familie om het bezoek op een andere manier in te vullen. Voor verzorgenden is dit boek een middel om in gesprek te gaan met de familie om gezamenlijk de mogelijkheden te bespreken die het beste aansluiten in de eigen situatie.

wilco

op-bezoek

Zorgorganisatie Icare over het boek (23-11-2016)
Dit boek hebben alle woningen in Altingerhof gekregen van het management op de Dag van de Mantelzorg om zo mantelzorgers tips en ideeën aan te hand te kunnen doen waardoor het misschien wat makkelijker wordt om toch bij hun dierbare op bezoek te blijven komen.

De mantelzorgers werden verrast met een roos en een high tea, dit om ze te bedanken voor hun inzet voor hun dierbaren.

Mieke de Wit laat ons weten (12 september 2016):
Ha Anniek, Kom net bij de bibliotheek Rotterdam vandaan, waar ik jouw boek als expres boek zag staan. Dat wil zeggen dat ie zo populair is dat mensen het maar 1 week mogen houden. Blij dat ik een eigen exemplaar heb! Hartelijke groet, Mieke de Wit.

Recensies van bol.com
recensie2

recensie1

Wim uit Drunen schrijft:
Wat een geweldig boek hebben jullie gemaakt; ik vind het een perfecte
handleiding voor familie, maar ook voor de professionele hulpen. Ik heb het
in één adem uitgelezen! Ik zal het ook zeker aanbevelen op het moment dat
dat zich voordoet in onze omgeving.

Anja Bruijkers geestelijk verzorger De Blije Borgh en Argoszorggroep schrijft:
Al sinds 2007 werk ik zelf ook met ouderen met dementie, de laatste jaren als geestelijk verzorger. Ik herken veel van de praktische aanwijzingen. Dit boek helpt mensen over de drempel heen te stappen om met hun dierbare in contact te komen. Het mooie is ook dat er per onderdeel ervaringen beschreven worden. Het zijn niet alleen ervaringen waarin het allemaal lukt en lief en goed gaat maar juist ook dat is soms ook niet lukt. Kom dan de volgende keer terug en probeer het weer. Ook wij hebben soms onze dag niet, dat is ook zo met je dierbare.

Ik beveel dit boek bij alle zorginstellingen aan maar ook bij onze thuiszorgmedewerkers, die juist ook een training hebben ontvangen rondom omgaan met ouderen met dementie. De ouderen moeten steeds langer thuis wonen en dan kunnen de thuiszorgmedewerkers de familie leden met dit praktische boek hen op weg helpen.
Op onze familie – avonden en de training Menslievende Zorg neem ik dit boek mee om het te promoten!

reactie marijke

Reactie van Ria
Makkelijk leesbaar, boordevol leuke tips, sommige voor de hand liggend, andere erg leuk. Aanrader.

Reactie van Roos de Groen, projectmedewerkster communicatie van Amstelring
Met veel interesse heb ik jullie boek ‘op bezoek bij een dierbare met dementie’ gelezen. Mijn complimenten, een mooi persoonlijk boek dat veel inzicht geeft over hoe het is om een dierbare met dementie te hebben. Ook de praktische tips zijn aansprekend en zeer toepasbaar. Goede, begrijpelijke beschrijving van het ziekte beeld en leuke praktische tips.

Recensie: Petra van ’t Klooster, mantelzorger voor haar moeder op dementie.nl
De tweede tip is het boek Op bezoek bij een dierbare met dementie. Het is een praktisch boek met zestig concrete ideeën om het bezoek aan je naaste met dementie leuker en waardevoller te maken. De schrijvers Marcelle Mulder en Anniek Kramer zijn ervaringsdeskundigen en werken in de zorg.

Het is een prettig te lezen aanvulling op het omgaan met mijn moeder met dementie. Er staan ook grappige en soms confronterende ervaringsverhalen in. In de zoektocht naar hoe ik de tijd met mijn moeder aangenaam doorbreng, realiseer ik me het belang van liefdevolle aandacht, de noodzaak de tijd te nemen en ‘een oogje dicht te knijpen’. Het boek geeft leuke ideeën en tips om dingen, vooral samen, te ondernemen. Bijvoorbeeld een bezoekje aan een museum, muziek luisteren, de natuur naar binnen halen, foto’s en ander beeldmateriaal gebruiken op een iPad. Er zijn voldoende mogelijkheden voor een aangenaam samenzijn. Ik kan voorlopig weer vooruit en overweeg toch maar een iPad aan te schaffen 😉

Gaston Bannier schrijft:
Ik vind het een erg inspirerend boek.Ik denk dat veel mensen die met dementerenden te maken hebben, hier veel aan hebben. Mijn gedicht staat er ook mooi in. Dankjewel.

Gelien Rooze schrijft:
Jullie boekje is een handig waardevol boekje en goed te lezen en overzichtelijk ingedeeld. Heel praktisch. Proficiat.

Lisa de Kramer antwoord het volgende op de vraag; Hoe brengen jullie rust bij mensen met dementie? Een wandeling door de buurt, ondertussen gezellig liedjes zingen en soms een stop bij de visboer voor een heerlijke haring. Ik heb sinds kort jullie boek, echt een aanrader!


Josine E schrijft
:

Beste Anniek,
Ik wilde u graag complimenteren met het boek. Mooi, helder en herkenbaar! Ik ga het zeker aanraden bij mantelzorgers die ik, zowel in groepen als individueel, ondersteun in het verpleeghuis waar ik werk. Vriendelijke groeten, Josine

Thea schreef ons:
reactie thea
Irma Verstraaten op bol.com:
bol irma
Ingrid Kroon (eerste geneeskundige bij Florence in Den Haag) schreef:reactie Ingrid
Reacties op dementie-winkel.nl
reviews dementie-winkel